Μπέλλου Έλενα MSc, PhD
Κλινική διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Η Έλενα Μπέλλου αποφοίτησε το 2006 από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας–Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και το 2009 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές με κατεύθυνση «Διατροφή και Άσκηση». Έλαβε το διδακτορικό της από το ίδιο ίδρυμα το 2013 με γνωστικό αντικείμενο την Διατροφή και Μεταβολισμό. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει με προφορικές και γραπτές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει απασχοληθεί ως επιστημονικός συνεργάτης ερευνητικών προγραμμάτων αγωγής υγείας στο Εργαστήριο Διατροφής-Κλινικής Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και στο Νοσοκομείο Παίδων Παν. & Αγλαΐας Κυριακού. Σήμερα, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και συνεργάζεται με  την εταιρία Γευσήνους όπου παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες όσον αφορά την κατάρτιση των μενού που παρέχονται από την εταιρεία. 

 

Γιατί δεν πρέπει να παραλείπετε το πρωινό γεύμα  Η λήψη ενός ισορροπημένου πρωινού έχει σχετιστεί με μεγαλύτερη πρόσληψη σύνθετων υδατανθράκων ,φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, ασβεστίου, σιδήρου καθώς και βιταμινών Α,C και Ε μέσα στην ημέρα.   Τρώμε σωστά, Ζούμε καλά! Ποιο είναι το Ισορροπημένο Γεύμα; Το πιάτο μας θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη παρουσία από όλες τις διατροφικές ομάδες ώστε να παίρνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε στην σωστή αναλογία.   Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε! Η επαρκής πρόσληψη υγρών που εξασφαλίζει καλή ενυδάτωση του οργανισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου οι απώλειες υγρών από το σώμα είναι μεγαλύτερες.   Τρώμε σωστά, Ζούμε καλά! Μικρά γεύματα, 5 φορές τη μέρα Σε σύγκριση με 3 μεγάλα γεύματα, 5 μικρότερα γεύματα κάθε 3 ώρες μπορούν να σε βοηθήσουν να είσαι πιο υγιής!   Διατροφή με αντι… καρκινικές ιδιότητες Η διατροφή που ακολουθούμε μπορεί έχει αντι…καρκινικές ιδιότητες αφού η κατανάλωση αρκετών ομάδων-τροφίμων σχετίζεται με την εμφάνιση κάποιων μορφών καρκίνου.   Γιατί είναι σημαντικά τα φρούτα στη διατροφή μας…; Όλοι ξέρουμε ότι τα φρούτα είναι σημαντικά και έχουν πολλά οφέλη. Ίσως δε ξέρουμε όμως πόσα πολλά οφέλη έχουν...   Συμβουλές για το τραπέζι του Πάσχα Ξεκινήστε το γεύμα γεμίζοντας το 1/2 πιάτο σας με σαλάτα βραστή ή ωμή ή ψητά λαχανικά.   Διατροφή κατά την νηστεία Διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής, και πολλοί έχουν αρχίσει να νηστεύουν. Βασικό χαρακτηριστικό της νηστείας είναι η αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, το κοτόπουλο, το ψάρι τα γαλακτοκομικά και τα αυγά (με εξαίρεση τα θαλασσινά).   Χειμερινές τροφές: Η αξία των οσπρίων Από τις πιο θρεπτικές τροφές, τα όσπρια αποτελούν μια ιδανική τροφή για το χειμώνα. Περιλαμβάνουν τις φακές, τα ρεβίθια, τη φάβα, τους γίγαντες, τα φασόλια και τη σόγια.   Διατροφικές πηγές σιδήρου Ο σίδηρος δεν μπορεί να παραχθεί από το ανθρώπινο σώμα και για το λόγο αυτό πρέπει να τον προσλαμβάνουμε μέσω των τροφίμων. Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί εύκολα να προληφθεί μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής που περιέχει πολλά τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο.